ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ο Πέτσας – Δείτε τα

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε αυτή την ώρα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπει σε καραντίνα.

Κλείνουν τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής, Rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα και ειδικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως υπογράμμισε, τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι υπάρχουν ισχυροί δέκτες θετικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ενισχύονται οι δυνάμεις των μηχανισμών ελέγχου στη Βόρεια Ελλάδα και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες.

Παράλληλα, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν χρειάστηκε να μπει σε προληπτική καραντίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ότι επιβάλουν οι συνθήκες», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.

«Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Πρώτον, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από αύριο στις 6.00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα». Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να πηγαίνουν στον προορισμό τους με βάση το PLF. Δεύτερον, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο Αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας. (…)».

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Τώρα ωστόσο μετά τις καθημερινές ανακοινώσεις για τα εμβόλια βλέπουμε μία αχτίδα φωτός. Ξέρουμε ότι θα φτάσει το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας. Όμως μέχρι τότε ας συνεχίσουμε την προσπάθεια», τόνισε.

«Δεν μπαίνει σε καραντίνα ο πρωθυπουργός»

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Στέλιος Πέτσας